19:00

Frövi IK

Referat: Hovsta IF - Frövi IK

Tre väldigt sköna poäng till Frövi
Inte Frövis bästa match men tre poäng är tre poäng. Direkt i första matchminuten kommer Ili i ett skottläge men skottet når ej fram då det täcks av en Hovsta-back. Wille A testar ett skott minuten senare men bollen går en bit utanför målburen. Matchens första heta chans blir Hovstas då det i minut 5 kommer in i boxens vänstra kant och får till ett avslut som går strax utanför Mickes vänstra stolpe. Micke i Frövis-mål boxar en hård bössa i minut 8. I minut 9 får Frövi ett bra omställningsläge men Hovsta avvärjer det farliga kontringsläget genom att ta ett gultkort för fasthållning. I minut 12 kommer Höijer till ett bra skottläge men inget mål. Några minuter senare kommer Hovsta med fart på sin vänsterkant och är på väg att få till en farlighet men försvaret i FIK reder ut situationen. FIK rullar upp ett bra anfall i minut 17 spm avslutas med ett vänsterinlägg av Erik som Runa möter upp med pannan men tyvärr hittar assisterande domare en offside. I minut 19 spelar Kevin snett bakåt och Ili får ett skottläge men skottet täcks innan bollen når fram till mål. Runa testar ett skott i minut 21 men inget mål. I minut 22 gör Frövi en snabb omställning som medför att Kevin kommer in i boxen och kommer förbi utrusande målvakt och spelar sedan snett bakåt till Runa som lyfter bollen mot mål men boll över ribban. I minut 24 får Hovsta till ett avslut från snäv vinkel som Micke räddar till en hörna som sedan blev resultatlös. I minut 25 spelar Höijer till Runa som vräker iväg ett skott som målvakt räddar och Kevin får returläget men ett Hovsta-back täcker skottet precis framför mål. Erik kommer upp på vänsterkanten i minut 26 och spelar vidare till Höijer som testar ett skott men inget mål. Minuten senare spelar Runa fram Wille A men sista touchen blir lite lång annars var det ett bra läge. I minut 35 är Frövi på väg att skapa ett farligt anfall men sista passet går inte fram. Runa kommer in i boxen i minut 38 och får med sig en hörna då en Hovsta-back lyckades avvärja ett bra Frövi-läge. Hörnan blev sedan resultatlös och medförde ett Hovsta omställning som blev farlig med Frövi-försvaret lyckades avvärja i sista stund. I minut 41 får FIK en hörna som medför att det blir lite tilltrasslat framför mål men ingen petar in bollen. Båda Frövi och Hovsta har några halvchanser i slutet av första men inga mål utan 0-0 i paus.
I första spelminuten i andra halvlek lyfter Jesper en lyra mot Höijer men hemmalagets målvakt hinner precis före annars väldigt farligt läge. Hovsta får till ett farligt avslut i minut 47 men skottet går utanför. I spelminut 48 gör Höijer ett högerinlägg som Runa möter med pannan och bollen hamnar sedan hos Wille A som från nära håll sätter bollen i nät och FIK tar ledningen. I minut 50 är FIK nära att ställa till det med ett farligt hemspel men Micke reder upp situationen genom att vinna duellen med en Hovsta-forward. I minut 55 lyfts bollen mot Anton som finns inne i Hovstas box men hemmalaget avvärjer. Kevin testar ett skott i minut 56 men inget mål. I minut 57 spelar Runa fram Kevin men målvakt vinner avslutande duellen. I minut 57 slarvar FIK i uppspelet och Hovsta får ett farligt läge men FIK avvärjer och Hovsta fick med sig en hörna som blev resultatlös. Minuten senare skapar FIK ett bra anfall som avslutas med ett skott från Jesper men inget mål. I minut 63 kommer Hovsta in i boxen och vräker iväg ett bra skott som Micke räddar till hörna som sedan blev ofarlig. I minut 64 kommer Runa loss och får till ett avslut mot utrusande målvakt men tyvärr går Runas avslut i stolpen - synd, väldigt bra läge. I minut 66 skapar Hovsta en farlighet som avslutas med en nick som går över ribban. I minut 70 skapar FIK ett bra anfall som medför två farliga avslutslägen men båda täcks innan boll när målet. I minut 73 lyfter Hovsta in bollen i boxen men Micke i Frövi-målet är säker och greppar inlägget. Minuten senare får Hovsta en halvfarlig chans men avslutet går högt över. FIK rullar upp ett farligt anfall, i minut 78, men sista touchen är för lång annars hade det varit farligt. FIK skapar ett farligt anfall i minut 84 som medför en hörna. Hörnan blir farlig och i andra våg testar Stoffe ett skott som går över ribban. Sista tre försöker Hovsta jaga en kvittering men inga mål så Frövi vinner med 1-0.